Световният шампион Германия се е устремил и към отличието, което му бяха в последните 20 години - европейската титла. За целта обаче трябва да бъде преодоляно едно доста коварно препятствие - отборът на Словакия на осминафиналите. 

В нормална обстановка Бундестимът би бил огромният фаворит. Момчетата на Йоаким Льов са по-големите звезди, действащи световни шампиони са, а и са доста обигран състав. Но има едно голямо "но". 

Точно в навечерието на Европейското първенство тези два тима изиграха контрола, при това в Германия. В нея словаците показаха безупречна игра и победиха с 3:1. Освен това, те излязоха от група със сериозни съперници като Англия, Уелс и Русия, макар да останаха трети. 

Отборът на Ян Козак обаче определено показа, че е боеспособен, а селекционерът явно има идея как да побеждава германците и сега ще изпробва рецептата си за втори път. Дали ще успее, предстои да разберем съвсем скоро. 

Този мач започва в 19:00 часа и ще можете да го изгледате свободно с картина на Gong.bg. 

Хубавото е, че и двамата селекционери нямат сериозни проблеми около съставите си, така че ще можем да видим най-добрите играчи на германци и словаци в здрава битка помежду си. Напрежението ще е изцяло върху фаворитите от Бундестима, защото Словакия вече пренаписа футболната си история с класирането за осминафиналите и всичко отгоре е добре дошло. 

UEFA EURO 2016 е в разгара си, а по време на най-актуалното спортно събитие Нова Броудкастинг Груп  предлага на зрителите качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството.

Общо 27 мача ще бъдат излъчени по Нова и Diema по време на цялото първенство, като зрителите ще могат да гледат всеки от тях паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в Gong.bg.