Белгийският национал на Манчестър Сити, за когото стана ясно, че ще пропусне финалите на Евро 2016 във Франция, разпространи прочувствено писмо чрез социалните мрежи. Капитанът на „червените дяволи“ коментира сполетялата го несполука, но отсече решително, че няма да се откаже и ще продължи да се бори.

Ето и какво написа от болничното си легло Компани:

„Ще отсъствам на финалите на европейското. За мен това бе много тъжна новина. Съжалявам за себе си. Бих могъл да се отдам на размисли, че кариерата ми е заплашена, бих могъл и да се призная за победен. Но това не съм аз. Аз избирам да се боря за бъдещето си. Аз съм работлив човек и съм борец. За хора като мен, успехът може да дойде в много форми. Ние се доверяваме на себе си, когато нещата изглеждат сложни.

Изпитвам голямо уважение към хората, които постигат личните си цели с позитивна мисъл. Искам да живея по този начин. Така че, ще остана позитивен и спокоен. Ще продължа по пътя си и ще го направя с още по-голяма увереност от всякога.

Доверявам се на моите приятели и съотборници, че ще се справят добре на Европейското и ще ни донесат поводи за гордост. Сега официално аз съм най-големият им фен и ще бъда там да ги подкрепям.

Пиша всичко от това от болничното си легло.

Никога няма да се откажа!“