Халфът на германския национален отбор Сами Кедира се тросна на местните медии, които не спират да го питат дали е готов да вземе капитанската лента от ръката на Бастиян Швайнщайгер по време на Европейското във Франция това лято. 

Халфът на Манчестър Юнайтед лекува контузия, но надеждите на всички в Бундестима са да може да играе на пълни обороти по време на шампионата. Точно това предизвика и раздразнението на Кедира. 

"Писна ми от тези въпроси за капитанската лента. Бастиян е нашият капитан и точка! Естествено, че ще е чест за мен да сложа лентата, но това няма да промени нищо, защото Басти ще има тази чест за постоянно."

"Той сега е много концентриран и иска да е напълно готов за Европейското. Той има още няколко дни, за да се оправи и всички се надяваме да го направи. Но за нас ще е страхотно дори само да е в групата", сподели Кедира. 

Освен халфа на Ювентус, другите опции за капитан на Германия в отсъствието на контузения Швайнщайгер, са Месут Йозил и Тони Кроос. Всичко обаче ще се реши след решение на селекционера Йоаким Льов.