Крилото на белгийския национален отбор Яник Ферейра-Караско направи голям гаф преди днешния изключително важен мач от UEFA EURO 2016 срещу Ирландия. Играчът на Атлетико Мадрид отправи критика в социалните мрежи към селекционера Марк Вилмотс относно избора му титуляри, като побърза да я изтрие след това.

„Червените дяволи“ паднаха с 0:2 от Италия в първия с двубой от груповата фаза, като играха доста слабо и безидейно. Смените на Вилмотс също не проработиха, като една от тях бе включването именно на Караско.

Последният обаче смята, че е бил пренебрегнат излишно при избора на титуляри и трябвало да бъде от тези, които стартираха мача. Това стана ясно, след като фен на Белгия постна в „Туитър“ своя вариант за стартовите 11, в които бе заложил на Караско и Дрийс Мертенс по крилата, докато Еден Азар бе поставен в ролята на „десетка“ зад гърба на Миши Батшуай.

Караско първоначално удостои публикацията с простичкото „Съгласен съм“. Впоследствие нападателят явно се усети какъв скандал ще породи реакцията му и изтри отговора си, ала не достатъчно бързо.

Срещу Италия Вилмотс заложи на офанзивно 4-2-3-1, което обаче не сработи особено добре. Азар и Кевин де Брюин действаха по крилата, докато Маруан Фелаини игра като изтеглен зад самотния нападател Ромелу Лукаку.