Капитанът на националния отбор на Уелс Ашли Уилямс заяви, че от дете подкрепя Англия на големи футболни форуми, но няма да има сантименти, когато се изправи срещу "Трите лъва" във втория мач и за двата отбора на Евро 2016 в четвъртък. Пред ББС роденият в Уулвърхемптън Уилямс разказа, че доста случайно е попаднал в националния отбор на Уелс.

"Играех в Стокпорт Каунти по времето, когато и Уейн Хенеси (вратарят на Уелс) беше там под наем. За мой късмет Брайън Флин бе дошъл да наблюдава Хенеси, но хареса играта ми и ме запита дали няма да имам нещо против да заиграя за Уелс. Малко след това бях извикан в състава от Джон Тошак", заяви 31-годишният Уилямс, чийто дядо по майчина линия е уелсец.

"Като дете, пораснало в Англия, винаги националният отбор на Англия е бил този, който съм подкрепял. Ситуацията е странна, но аз знам моите отговорности и задължения като капитан на Уелс. Трябва обаче да призная, че никога не си бях представял, че мога да играя за Уелс, още повече на такъв голям турнир като европейското", заяви бранителят на Суонси.

"От девет години вече живея в Уелс и знам какво означава да играеш за тази страна, особено когато виждам как емоционално реагира майка ми при изпълнението на химна. Няколко мои приятели англичани ще викат в мача за Уелс, а няколко други ме помолиха да им намеря билети, за да могат да подкрепят Англия. За тях обаче няма да има билети, щом искат да подкрепят Англия", пошегува се Уилямс.

"Битката за Британия" е в четвъртък на стадиона във френския град Ланс, а победа ще класира Уелс за осминафиналите на Евро 2016.