Соченият за следващ селекционер на Испания Хоакин Капарос изрази мнение, че „Ла Роха“, заедно с Германия и Хърватия са играли най-качественият футбол по време на Европейското във Франция.

Шампионатът на Стария континент приключи на 10 юли, а Португалия спечели трофея, след успех с 1:0 над Франция. Испания отпадана на осминафиналите, след като бе елиминирана от Италия.

„Моделът на испанският национален отбор е вече дефиниран. С този стил постигнахме доста добри резултати, в това число и световна титла. Успехът е да извадиш наяве максимума от потенциала на играчите“, започна Капарос.

„Националният селекционер като начало трябва да е доста подготвен. Аз имам почти 500 мача в Примера. Всеки специалист с подобен опит е способен да застане начело, а след това идва гладът за успехи“, добави Капарос.

Колкото до обявилия напускането си от „Ла Роха“ Висенте дел Боске, Капарос обясни: „Той е интелигентен. Успя да надгради върху наследството, което му бе завещано. Той заслужава да бъде оценен не само заради своите успехи“.

„На приключилото преди дни Европейско нямаше отбор, който да е по-добър от нашия. Испания играеше най-добрия футбол, заедно с Германия и Хърватия. Заради грешки обаче платихме скъпо“, анализира Хоакин Капарос.