Спряганият за следващ селекционер на Испания Хоакин Капарос заяви, че ако бъде потърсен от Испанската федерация за поста, е готов да се отзове на момента.

Както е известно, се очаква да има рокади на треньорския пост в „Ла Роха“ след отпадането на селекцията на осминафиналите на Европейското във Франция. Испанците бяха елиминирани от селекцията на Италия, която преди 4 години победиха на финала на шампионата на Стария континент и вдигнаха трофея.

„Не знам кога ще ми се обадят от федерацията. Не знам дали въобще ще ми се обадят. Ако ме потърсят обаче, аз съм на разположение. Разбира се, казвам всичко това, само в случай, че Дел Боске реши да се оттегли. Той даде много на отбора. Спечели Световно и Европейско, постижение, което никой не може да му отнеме. Голямата мечта на всеки треньор е да поеме националния“, започна Капарос.

„В последните години следвах националния на всички големи турнири. Не знам дали ще обновя състава, ако застана начело. Това са детайли, върху които ще разсъждавам, ако се спрат на мен, в случай на рокади. Това, което мога да предложа аз е радост, емоция, работа, опит“, добави Капарос.