Испания успя да победи като гост Украйна с 1:0 в среща от европейските квалификации в група С. Победното попадение падна в 22-ата минута, когато Гаспар беше точен и донесе 3-те точки на "Ла Фурия Роха".

Срещата започна двуостро като атаките се редуваха и пред двете врати. Още в 3-ата минута Ротан пропусна да открие резултата. Малко по-късно Гармаш пропусна да се разпише.

В 9-ата минута Сеск Фабрегас в своя мач №100 за Испания стреля от границата на наказателното поле, но пропусна да се разпише.

В следващите няколко минути Украйна направи няколко опасни атаки, след като Кравец и Ротан не успяха да се разпишат от няколко метра, а Де Хеа се справи добре.

В 22-ата минута Испания откри резултата. Алкантара подаде топката към Нолито, а той намери добре Гаспар, който с глава откри резултата. Буквално в следващата минута Кучер фаулира Фабрегас в наказателното поле и съдията Мажич отсъди дузпа, потърпевшият застана зад топката, но пропусна, след като Пятов изби кълбото.

До края на полувремето и двата състава пропуснаха да вкарат голове.

В началото на второто полувреме домакините се втурнаха да търсят попадение като Ярмоленко имаше възможности да се разпише в 47-ата и 51-ата минута. Иско отвърна с опасен шут в 53-ата минута, но голове липсваха. Две минути по-късно испанците вкараха нов гол във вратата на домакините, но той беше отменен поради нарушение в атака.

В 72-ата минута Кравец изпусна добро положение, в ответната атака Нолито стреля опасно. Така в крайна сметка Испания победи и завърши на първо място в групата с актив от 27 точки, а Украйна зае третата позиция с актив от 19 и ще играе бараж.

В друга среща от тази група Беларус и Македония завършиха 0:0, а Словакия надделя трудно над Люксембург с 4:2 като гост. Головете за победата на словаците реализираха Хамшик на два пъти, Немец и Мак. За домакините точни бяха Муш и Герсон.

Така за Евро 2016 се класират Испания и Словакия, а Украйна ще играе бараж.