Сигурно си спомняте за заканата на Хафтор Юлиус Бьорнсон към Кристиано Роналдо преди мача между Исландия и Португалия. Мъжагата, който държи титлата Най-силният викинг, а също така играе и култовата роля на Планината в сериала „Игра на тронове“, се закани да смаже главата на португалеца, ако той посмее да вкара в срещата.

Роналдо действително не успя да се разпише – дали заради заплахата, не е ясно – но пък се прояви негативно след равенството 1:1. Тогава той нарече исландците „безхарактерни“ заради стила им на игра и заслужи остри реплики от футболистита на Ларс Лагербак.

За зла беда на Роналдо той предизвика изблик на гняв и от друг исландскии колос – Магнус фер Магнусон. Ако се чудите кой е той, ще обобщим – Най-силният мъж на планетата от 1991 до 1996 година. Магнусон със сигурност споделя радостта от второто място, което страната му завоюва в група Е, и тъкмо затова не пропусна да сподели мнението си за португалеца, чийто тим едва хвана влака за елиминациите в UEFA EURO 2016.

“Кристиано Роналдо се държа като п**ьо. Когато каза, че Исландия никога няма да спечели нищо, със сигурност не е очаквал, че ще завършим пред него в групата”, коментира 191-сантиметровия исполин.

„Футболът се гради много повече около колектива, отколкото около индивидуалностите. Лестър Сити вече го доказа. Подозирам, че в момента Кристиано дълбоко съжалява за коментарите си.“

„Исландия в момента полудява. Цялата нация е зад момчетата и всичко се нарежда. Англия ще е фаворит в осминафинала, но ние вече показахме, че няма от какво да се плашим.“

„Искам да пратя съобщение до Кристиано. Скъпи господин Роналдо, когато казахте, че Исландия никога няма да спечели нищо, на бас, че не сте очаквали такова крайно класиране в групата. Я гледай себе си, ти егоцентричен ревльо!“, завърши Магнусон.