Полузащитникът на германския национален отбор по футбол Месут Йозил е оптимист преди утрешния полуфинал на Евро 2016 срещу домакина Франция. 

"Ако сравним потенциала на двата отбора, вярвам, че ние сме по-добри и можем да спечелим. Дори с кадровите проблеми, които имаме, пак разполагаме със страхотен състав", заяви Йозил. 

"Никой от нас не мисли за отпадане. Ние сме световни шампиони, минали сме по този път, а и вече елиминирахме една голяма футболна нация като Италия, срещу която прекъснахме една черна серия без победа на голямо първенство. Имаме самочувствието и увереността, че можем да постигнем всичко на този турнир", допълни халфът на Арсенал. 

"Духът в състава може да се сравни с този отпреди две години в Бразилия. В отбора са събрани футболисти не само с отлични качества, но и с изключителен характер. Затова се като едно", каза още той. 

Полузащитникът на Реал Мадрид Тони Кроос беше категоричен, че Германия не се страхува от Франция. 

"Уважаваме тима на Франция който подобряваше представянето си с всеки изминал мач в турнира досега. Те имат страхотни футболисти, но не мисля, че ние се страхуваме. Наясно сме, че съперникът е силен, но също така знаем, че ние също сме страхотен отбор. При тях ще има много ентусиазъм, но също така и повече напрежение, тъй като те са домакини и очакванията са големи", заяви Кроос. 

"Имахме тежък физически и психически мач срещу Италия на четвъртфиналите, но пък и имахме е ден повече за почивка, тъй като Франция игра след нас, така че не мисля, че умората ще окаже влияние. Ако не успеем, няма да използваме срещата с Италия като извинение", каза още той./БТА