Селекционерът на Словакия Ян Козак беше доволен от победата на тима над Русия с 2:1 в среща от втория кръг в група "В" на Евро 2016.

"Въпреки безкрайните за мен последно няколко минути, ние спечелихме мача. Така доказахме, че можем да победим Русия, въпреки че много хора се съмняваха в това", каза Козак след двубоя.

Старши треньорът заяви, че защитните действия при статичните положения са слабото място в отбора на Русия.

"Ние знаехме, че играта в отбрана при статичните положения е слабост в руския тим", добави Козак. Това е първа победа за Словакия на европейско първенство след обявяването на страната за независима държава.

Козак похвали играта на Марек Хамшик и заяви, че той може да премина във всеки голям европейски отбор. "Хамшик е узрял като човек и като играч на Наполи. Италианският клуб вече става малък за него. Той е готов да играе за всеки голям отбор", добави селекционерът.

"Всеки мач е различен, всеки съперник е различен. Срещу Уелс ние започнахме много добре, но загубихме. Не може да се каже, че двата мача се различаваха много. Нашият план проработи, но нямахме много шансове", каза още Козак.