Превързаната глава на Ведран Чорлука се превърна в моден хит сред хърватските фенове. 30-годишният централен защитник се бори геройски при победата над Турция с 1:0 на Европейското първенство и отказа да бъде сменен, макар че получи удар в главата и се наложи да бъде превързан, а по скулите му се стичаше кръв.

Феновете на Хърватия се впечатлиха от куража на Чорлука и затрупаха социалните мрежи със свои снимки с превързани глави.

"В някои мачове може да играем слабо, но без битка няма победа", каза Чорлука.

Той е уверен, че няма да има проблеми да играе срещу Чехия в Сент Етиен, въпреки няколкото шева, с които бе закърпена главата му след мача с турците.

Победа срещу чехите ще гарантира на Хърватия място във фазата на елиминациите и може да даде началото на ново славно френско лято, подобно на това от 1998 година, когато хърватите спечелиха бронзовите медали на Мондиала във Франция.

"Поколението от 98-а година е вдъхновение за нас. Говорихме с момчетата от Мондиала във Франция преди началото на европейското. Те ни окуражиха и ни дадоха увереност, че сме способни на големи неща", каза Чорлука. /БТА