Основният защитник на германския национален отбор Матс Хумелс е готов да започне нормални тренировки след мускулна травма на прасеца. Хумелс направи днес едночасова индивидуална сесия, която включваше упражнения с топка, бягане с промяна на темпото и спринтове.

"Той се чувства добре и може да поднови нормални натоварвания с отбора", съобщи помощник-треньорът на Бундестима Томас Шнайдер.

Шнайдер допълни, че от щаба все още не са решили дали Хумелс да започне като титуляр в първия мач на Маншафта на UEFA Euro 2016 срещу Украйна в неделя.

"Той може и да остане в базата ни и да продължи работа, за да подобри формата си", каза още асистентът на селекционера Йоахим Льов. Хумелс не е тренирал нормално, след като получи травмата на прасеца по време на финала за купата на Германия на 21 май.

Бранителят на Байер Леверкузен Джонатан Та се присъедини към лагера на Германия в Евиан-ле-Бен. 20-годишният играч беше повикан по спешност в състава след контузията на Антонио Рюдигер в началото на седмицата.

Плеймейкърът Бастиан Швайнщайгер е в "добра кондиция и е готов за игра". "Той може да бъде ключова фигура за нас със своя голям опит", каза още Шнайдер./БТА