Селекционерът на Англия в оставка Рой Ходжсън се яви на пресконференция, в деня след отпадането на тима от Европейското.

Заедно с изпълнителния директор на ФА Мартин Глен, Ходжсън пристигна пред медиите и призна, че му е много тежко.

След отпадането на Англия от UEFA Euro 2016, от Исландия, още на осминафинал, Ходжсън подаде оставка, и днес потвърди това.

"Не знам точно какво правя тук, но ми бе казано, че е важно да присъствам. Емоциите ми са очевидни. Бях много разочарован, не очаквах загубата," призна Ходжсън. "Ако не показваш възможностите си, можеш да загубиш. Както сигурно разбирате, днес съм особено уязвим. Вярвахме, че ако стигнем до четвъртфинал, можем да постигнем много, а вместо това продължихме тези провали в елиминациите."

"Няма да навлизам в детайли за това какво сме си казали с играчите. Каквото се случва в съблекалнята, остава там."

"Не знам кой ще ме смени. Емоциите ми все още са твърде големи, не знам дали ще мога да помогна за търсенето на нов селекционер. Преди вчерашния мач нямах никакви подобни идеи. За мен бе удоволствие и привилегия да работя с ФА и за Англия. Но сега съм бивш селекционер."

"Като мениджър е нормално да носиш вина. Аз съм в основата на случилото се. Играчите, треньорите и аз, всички сме много, много тъжни. И разбира се ужасно съжаляваме. Винаги, когато разочароваш, е тъжно."

"Тази група от играчи могат да докажат, че заслужават да носят националната фланелка. Мисля, че ще имат успехи в следващите турнири. Нямам съмнения, че тези футболисти ще стават по-добри. Един ден ще се справят страхотно и дано това да е през 2018-та."

"Никой не ме е карал да идвам тук. Дойдох, защото никога не съм се крил от пресконференции. Имаше спекулации, че съм бил изплашен, и затова дойдох. Присъствието ми тук може да подкладе още огъня. Но тук съм, това е последният ми ден на поста, така че желая на наследника ми успех. Благодаря и на всички медии."

"Играчите са по-силни от мен. Те имат следващата тренировка, следващия мач пред себе си. Така че футболистите се възстановяват по-бързо от треньорите от провалите."

"Резултатите не са добри, но в три мача показахме доста добра игра. Снощи обаче не бе така. Чухме и критики от рода - "Защо Хари Кейн изпълнява корнерите". Дано сте доволни от присъствието ми тук днес. Нямам оплаквания от медиите и разбирам критиките. Един лош мач ни причини много щети, и на мен лично, и на отбора."