Футболният специалист Аврам Грант изрази мнение, че селекциите на Италия и Германия играят най-добрия футбол. Треньорът, който даде специално интервю за Diema Sport, проследи на живо осминафиналния сблъсък на Европейското във Франция между Италия и Испания, след който „Ла Фурия“ напусна надпреварата.

„Мисля, че това бе фантастичен мач, в който Италия бе по-добра във всеки аспект от играта – в защита, в атака. Бе по-агресивна и се чувстваше по-комфортно с топка в крака. Заслужаваха да спечелят. Но не харесвам системата на този шампионат. Не харесвам това, че половината континент е на този шампионат, а след това повече от половината отбори продължават сред най-добрите 16. Това е причината да наблюдаваме среща като тази между Германия и Словакия, а от друга страна, да има сблъсък между двата отбора, като Италия и Испания. Мисля, че трябва да се помисли върху тази система“, започна Грант.

„Не е лесно да се играе 5-3-2, както играе Италия. В защита преминаваха на 5-4-1, защото Пеле трябваше да стои близо до Бускетс. Освен това трябваше да има доста играчи около Иниеста. Това е причината да не се представи добре. Това, което Конте направи, бе да вземе играчи, свикнали със схемата в Ювентус, които да я пренесат в „Скуадрата“, а Испания не се справи подобаващо и заслужено отстъпи“, допълни бившият мениджър на Челси.

„Мисля, че Италия и Германия играят най-добрия футбол. Но те ще играят един срещу друг на четвъртфинала. Това е системата. Много е трудно кой ще продължи“.

Запитан за българския си приятел, Емил Велев, Грант каза: „Емил Велев бе добър играч. Страхотно момче и му желая всичко най-добро“.