Защитникът на Северна Ирландия Гарет Макоули не скри емоциите си след първата победата на островитяните на UEFA EURO 2016 над Украйна с 2:0. Именно Макоули откри резултата в мача и даде надежди на своите. 

 "Това е велико, знаете ли? Ние спечелихме групата, идвайки тук в качеството на аутсайдер. Никой не ни даваше никакви шансове. Много хора казваха, че няма да вземем нито една точка. Не играхме добре срещу Полша. Днес бяхме доста по-добри и ние се наслаждаваме заради тези хора, които дойдоха тук да ни подкрепят“, коментира бранителят. 

Да, специално е да вкарам първия гол на европейско първенство. Следващите няколко дни вероятно ще мисля само за това, но отборът спечели победата. След трудния мач с Полша и днес имаше за какво да играем. Трябваше да се докажем пред нас и пред хората, които ни подкрепят.  Сега ни предстои голям мач в Париж. Чувството в момента е добро, чувстваме се удовлетворени. Имаме тежък двубой, но сега се наслаждаваме. Момчетата имат увереност, защото вече ни отписаха"“, завърши Макоули.