Юношата на Байерн Мюнхен Йосуа Кимих е оптимист за успеха на Германия в четвъртфинала на UEFA EURO 2016 срещу Италия, въпреки че Бундестимът никога не е отстранявал "адзурите" в елиминационна фаза на голям футболен турнир.

В последния мач между двете страни, Германия победи убедително Италия с 4:1 в приятелска среща през март.

Кимих не обича да мисли за неуспешните резултати на Маншафта срещу Италия, но този път е сигурен в успеха, а според него този предишен опит няма да повлияе негативно на играта на тима. Напротив - ще го амбицира да острани "непреодолимата" Италия.

"Със сигурност този антирекорд не носи позитивизъм у нас", сподели Кимих пред официалния уебсайт на германската футболна федерация преди мача в Бордо.

"Лично за себе си имам спомени от тези мачове с Италия. Бях на 11 години при разочарованието през 2006, когато бяхме домакини на Световното, а мачът през 2012 се случи прекалено скоро, за да съм го забравил. Тези мачове нямат нищо общо с двубоя в събота. На терена ще сме много различни футболисти и миналото няма общо с настоящето", продължи Кимих.

"Знам, че в събота ще имаме правилната рецепта за отстраняване на италианците. Чакам с нетърпение срещата, а може би и това е най-високото стъпало засега в моята кариера".

Големият дуел на четвъртфинала е в събота от 22,00 часа.