Световният шампион Германия зарадва феновете си в навечерието на Евро 2016. В последната си проверка преди голямото първенство на Стария континент, момчетата на Йоахим Льов се справиха убедително с Унгария. 

Германците може да надделяха само с 2:0, но с играта си заличиха лошите впечатления, които оставиха в предишната си проверка, загубена с 1:3 от Словакия. Така всички погледи в Бундестима са насочени към дебюта във Франция на 12 юни срещу Украйна. 

Мачът в Гелзенкирхен започна вихрено за Германия. Още във 2-та минута перфектна комбинация позволи на Сами Кедира да намери Марио Гьотце в наказателното поле и той пусна към Юлиан Дракслер, който се разписа, но реферът отмени попадението заради засада. 

Надмощието на световните шампиони обаче беше осезаемо. Те редуваха пропуски, но все пак стигнаха и до попадение още преди почивката. То беше автогол на унгарците, дело на Адам Ланг. 

Всичко това се случи в 39-та минута, когато Дракслер намери нахлуващия по фланга Йонас Ектор, който центрира успоредно на голлинията, където дебнеше Марио Гьотце. Но преди нападателят да засече топката, това стори Ланг и прониза собствената си мрежа. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея приятната игра на Бундестима продължи. Тя се увенча и с втори гол, дело на Томас Мюлер в 63-та минута, с който на практика беше сложена точка на спора. 

Тогава Джером Боатенг центрира в наказателното поле, където намери Марио Гомес. Таранът стреля с глава, но унгарският вратар изби. Топката обаче падна на крака на връхлитащия Мюлер и той разтресе мрежата за втори път. 

До края повече попадения нямаше и в крайна сметка Бундестима се поздрави с успеха в последната си проверка преди Европейското първенство и ще играе с настроение по терените във Франция. За унгарците това също беше последна контрола преди първенството, а първият мач на "маджарите" там е с Австрия на 14 юни.