Младият Йонас Хектор е новият любимец на цяла Германия. Той вкара решаващия гол от бялата точка за успеха с 6:5 след изпълнение на общо 18 дузпи срещу Италия и хвърли в екстаз родината си. Редовното време и продълженията завършиха 1:1.

"Трудно мога да изразя емоциите си с думи. Бях във възторг, след като топката се оказа в мрежата след моя удар. Дузпите вървяха и не оставаха много момчета, които трябваше да изпълняват", радваше се Хектор. 

"Нещата се проточиха прекалено дълго. Знаех, че в един момент може да се наложи и аз да бия и когато това стана, събрах цялата си воля. Исках да вкарам, без значение по какъв начин. Много съм щастлив, че успях", добави той.

"Играхме много силно в защита през целия мач и не позволихме на съперника да създаде почти никакви положения. В атака, обаче, не действахме така добре. Може би в някои ситуации не ни стигна решителност, която проявявахме в предишните ни срещи. Да, и италианците се отбраняваха отлично", каза още германският защитник. 

Друг защитник Матс Хумелс изрази облекчението си, след като вратарят на съперника Джанлуиджи Буфон докосна топката след удара му от бялата точка, но не успя да спаси. Пропуск на Хумелс щеше са означава отпадане на Германия, тъй като Италия в този момент водеше с 3:2 след първите 11 дузпи.

"Пътят към бялата точка ми се видя много дълъг. В последния момент реших да сменя ъгъла, в който да шутирам. Бях изключително щастлив и облекчен, след като топката влезе във вратата, защото Буфон успя да я докосне с пръсти", каза Хумелс, който ще пропусне полуфиналите заради натрупани картони.

"Много ме боли заради получения втори жълт картон. Ще бъда наказан, но така тялото ми ще получи още 203 дни почивка", допълни той.

Друг бранител Джером Боатенг имаше вина за изравнителния гол на Италия, след като вдигна ненужно високо ръцете си при едно центриране в пеналта и спря топката, заради което Италия получи дузпа в редовното време.

"Бяхме по-добрият отбор, но битката на терена беше жестока. Направих глупава грешка при дузпата за Италия в редовното време, защото не успях да си сваля достатъчно бързо ръцете. Не исках да спирам топката, но така се получи. Съжалявам."

"По принцип дузпите са лотария. Ние, обаче, имахме Ману (Нойер) на вратата, което е сериозно предимство. Техният вратар също не е лош", каза Боатенг. Самият Нойер също беше щастлив от успеха. Вратарят отрази ударите от бялата точка на Леонардо Бонучи и Матео Дармиан и беше в основата на успеха.

"Заслужено сме на полуфинал. Нямахме късмет в ситуацията с дузпата на Боатенг, от която Италия изравни в редовното време. Но ние продължаваме и мислим само за това, как да се класираме за финала", заяви Нойер.

"Никога не бях участвал в мач с такива дузпи. Много рядко се случва да има толкова много изпълнения, такава драма. Не успяхме да победим Италия в 90-те минути. Не успяхме да го направим и след 120. След това дойдоха дузпите, които трябваше да решат всичко. Не беше лесно. Беше борба на нерви. Бях подготвен, но нито един от техните играчи не шутира така, както обичайно го прави. Повечето от италианците стреляха в средата на вратата", коментира Нойер.

Полузащитникът Сами Кедира е доволен от играта на отбора, въпреки че трябваше да напусне игра още в 15-ата минута заради контузия на бедрото.

"Това беше шампионско представяне. Играхме като голям отбор. Не им позволихме да покажат силните си страни. Доминирахме на терена. Поведохме, но нямахме никакъв късмет при изравнителния им гол."

"Аз получих травма, Марио Гомес също напусна принудително. Имаме някои футболисти с проблеми, но това е нормално за толкова голямо о дълго първенство. Със сигурност на полуфиналите ще разполагаме с боеспособен състав", каза Кедира.