Отборът на Франция победи Испания с 1:0 в приятелски мач, който се игра на „Стад дьо Франс“. Единствения гол в мача реализира резервата Лиок Реми през второто полувреме. Домакините обаче трябваше да вземат по-изразителна победа, но редовно попадение на Карим Бензема бе отменено, заради неправилно отсъдена засада.

В първите минути на срещата играчите на Висенте дел Боске, под виковете на местните фенове, успяваха да владеят ситуацията на терена, докато домакините използваха предимно контраатаките като оръжие. В течение на мача обаче проличаха грешките в защита на иберийците, демонстрирани и по време на Световното първенство в Бразилия.

Испания имаше териториално предимство, но въпреки това Карим Бензема се оказа автор на най-чистото положение през първото полувреме. Нападателят стреля в 38-та минута, но Давид Де Хеа парира удара на французина.

В началото на второто полувреме домакините взеха нещата в своите ръце. В 50-та минута Карим Бензема вкара топката в мрежата на Испания, но страничният рефер, вдигна флага за засада, което се оказа грешно решение.

Все пак в 73-та минута французите реализираха, възползвайки се от слабостите на Испания. След много добра контраатака, Валбуена, който можеше да стреля, предпочете да върне към Лоик Реми, а той с точен удар се разписа за крайното 1:0.

До края на срещата испанците не успяха да се противопоставят, а в заключителните минути Бензема имаше още една много добра възможност, от която обаче не се възползва.

Титулярни състави:

Франция – Лорис, Дебюши, Варан, М.Сако, Евра, Погба, Матуиди, Гризман, Сисоко, Валбуена, Бензема.

Испания – Де Хеа, Рамос, Карвахал, Хосе, Аспиликуета, Коке, Бускетс, Р.Гарсия, Фабрегас, Касорла, Коща.