Третият престой начело на националния отбор може да приключи съвсем за старши треньора Фатих Терим, ако играчите му не победят Чехия в последния си мач от група "D" на Евро 2016.

След пораженията с 0:1 от Хърватия и 0:3 от шампиона Испания на турците не им остава нищо друго освен да търсят трите точки срещу Чехия, които да съхранят надеждите им за място на осминафиналите. Дори и победа обаче може да се окаже недостатъчна за попадане сред четирите най-добри трети отбора и класиране за следващата фаза.

"В предишните мачове видях тим, който не харесах, който се беше предал. Тези, които познават моята кариера, моята отдаденост на играта, знаят, че не харесвам пораженците. Аз не мога да се примиря с това, затова се извинявам на всички, които ни подкрепят", заяви 62-годишният специалист, който през 2008 година изведе Турция до полуфиналите на европейското първенство в Австрия и Швейцария.

"Ние се нуждаем от подкрепа от феновете и аз ги умолявам да не губят вяра в нас, защото те трябва да знаят, че аз не приемам такова представяне", добави Терим, който през 2000 година изведе Галатасарай до купата на УЕФА. За последно Турция срещна Чехия на голямо първенство на Евро 2008. Тогава тимът на Терим също се нуждаеше от задължителна победа в последния мач в групата, за да продължи. Чехите водеха с 2:0 до 75-ата минута, но с голове на Арда Туран и Нихат Кахвечъ на два пъти Турция спечели с 3:2 и се класира за четвъртфиналите.