Селекционерът на турския национален отбор Фатих Терим определи Андрес Иниеста като най-добрият халф в света.

„Испания е един много силен отбор, към когото аз имам голям респект. Този тим играе много силно и знае как да печели. В Тулуза изпитаха сериозни проблеми и не успяха да вкарат гол до последния момент, но в крайна сметка стигнаха до победата. Всички знаем как играе Испания, но по-важното е как може да бъде спрян този отбор“, коментира Терим.

„Срещу Чехия владеенето на топката бе 80%-20%. Ще се опитаме да се противопоставим на Испания, но няма да ни бъде лесно. По-лесно е да говорим, в мача ще ни бъде много по-трудно. Арда Туран е в добро състояние. Той е важен футболист за отбора. Има голямо самочувствие, което демонстрира на терена. В първия мач не бе на ниво, но смятам, че това ще се промени в хода на турнира“, добави селекционерът на Турция.

„Андрес Иниеста е фамозен футболист. Иниеста е най-добрият халф в света. В това няма никакво съмнение. Той заслужава да спечели Златната топка, но конкуренцията е много голяма в лицето на Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Смятам, че и през тази година Лионел трябва да спечели Златната топка. Той е моят фаворит“, каза още Фатих Терим.