Кристиано Роналдо бе основната фигура на "Стад дьо Франс" в неделя вечер, когато неговата Португалия триумфира с европейската титла.

Огромни емоции белязаха вечерта на Роналдо като се започне със сълзите заради контузията, която накара суперзвездата да напусне терена в ранна фаза на двубоя, премине се през треньорските изяви на Роналдо в края на мача, за да се стигне до най-сладкия момент - вдигането на купата.

След награждаването обаче имаше още един много емоционален момент за аса на Реал Мадрид. На слизане от трибуните към терена, след като вече бе получил медала си, Роналдо видя едно познато лице - Сър Алекс Фъргюсън.

Шотландецът е един от най-близките до Роналдо футболни хора като португалецът е признавал, че за него Фъргюсън е бил като баща. Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед привлече 18-годишния Роналдо на "Олд Трафорд" и има огромна заслуга затова той да се превърне в един от най-добрите играчи в света.

Фъргюсън бе във ВИП-зоната на "Стад дьо Франс", но специално се приближи до стълбите, за да види своя бивш възпитаник. Роналдо пък се зарадва много на срещата и с удоволствие размени няколко думи със Сър Алекс.