Полузащитникът на Ливърпул Джо Алън ще бъде готов за първия мач на Уелс от финалите на Европейското първенство по футбол срещу Словакия в събота.
Алън получи контузия на коляното на подготвителния лагер на отбора в Португалия през миналата седмица и пропусна последната проверка срещу Швеция, загубена с 0:3 в Стокхолм в неделя.
Той е един от тримата играчи на Уелс, които лекуват травми, заедно с Джо Ледли от Кристъл Палас и Хал Робсън-Кану от Рединг. 

Халфът Ледли се възстановява от фрактура на костица на ходилото, която получи преди месец, а нападателят Робсън-Кану страда от проблем с ахилесите. 

"Би било неразумно да включа и тримата в титулярния състав още в първия ни мач във Франция. Джо Ледли се възстановява добре, Хол също е по-добре, но Джо Алън е най-близо. Той е много важен за нашия отбор. Не бих казал, че ще може може да играе цял мач, но със сигурност може да вземе участие. Мисля, че и тримата ще бъдат на разположение да се включат в даден етап от мача при необходимост, освен ако нещо драстично не се случи до неделя", каза мениджърът Крис Колман. 

Уелс е в група В на Евро 2016, в която са още Англия и Русия. /БТА