Добри новини получи селекционерът на германския национален отбор Йоаким Льов получи страхотни новини в последните дни преди началото на подготовката за Евро 2016. Двама от контузените ще бъдат на линия за старта на заниманията. 

Звездата на Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер и халфът на Ювентус Сами Кедира ще са в достатъчно добра кондиция за първия сбор на националния отбор. Очаква се в понеделник Льов да обяви разширения състав от 31 играчи за шампионата и в него да фигурират и двамата. 

Швайни разкъса частично кръстни връзки на коляното през март и имаше нужда от два месеца да се възстанови. Очаква се след 10 дни той да започне натоварвания на пълни обороти. Затова ще бъде на линия точно за старта на първенството. 

Сами Кедира има проблем с прасеца, който обаче не е толкова сериозен, колкото се предполагаше първоначално. Той ще бъде на линия за финала за Купата на Италия между неговия Ювентус и Милан на 21 май, така че после ще може да се присъедини на пълни обороти към лагера на Германия. 

Последната добра новина за Льов е, че очертаващият се като основен нападател в сметките му Марио Гомес е във великолепна форма и не спира да къса мрежите в първенството на Турция, така че още една опция се отваря пред селекционера.