Докторът на белгийския национален отбор по футбол опита да снеме част от напрежението, което тегне върху футболистите след отпадането от UEFA EURO 2016, като заяви, че почти всички играчи са имали физически проблеми преди началото на турнира.

Д-р Крис ван Кромбрюж разкри, че почти не е имало футболист, който да бъде в перфектна кондиция, като особено зле бил един от лидерите на терена – плеймейкърът Кевин де Брюин.

СКАНДАЛ: В щаба на Белгия пияни като кирки

„Броят на играчите, които имаха дребни травми, беше направо невероятен. Малко или много турнирът беше една битка за оцеляване“, каза Кромбрюж.

„В психически план футболистите дойдоха с презаредени батерии, но физическата умора взе надмощие.“

Самоизядоха ли се "червените дяволи"?

„Червените дяволи“ и техният селекционер Марк Вилмотс и до момента търпят множество критики за представянето си, особено предвид факта, че в четвъртфиналите отстъпиха срещу дебютанта Уелс.

Д-р Кромбрюж обаче смята, че тимът е дал максимума си предвид ситуацията. Тогава той разкри и подробности около състоянието на Де Брюин. „Отначало си мислехме, че той е болен, след като анализирахме представянето му в приятелските мачове и тренировките. Той обаче не беше. Неговата форма се подобри в хода на срещите, но така и не достигна върха си“, добави лекарят.