Плеймейкърът на Франция Димитри Пайе заяви след поражението с 0:1 от Португалия във финала на UEFA EURO 2016, че е много разочарован от загубата и не е искал да контузи капитана на португалците Кристиано Роналдо.

Пайе и Роналдо се сблъскаха при едно единоборство в осмата минута, малко след което звездата на Реал Мадрид се видя принуден да напусне терена с травма в коляното.

"Исках да играя за топката, а не да контузя Роналдо. Всички, които ме познават, знаят, че аз никога не съм бил грубиян на терена", заяви Пайе.

Заради действията си срещу Роналдо само за няколко часа футболистът на Уест Хeм е получил над 100 000 заплахи, клетви и псувни на профила си в Инстаграм.

"Разочаровани сме от резултата, защото отстрани изглеждаше така, сякаш имам пълен контрол над срещата и голът е въпрос на време. Тяхното попадение обаче реши всичко, а португалците спечелиха, защото бяха по-ефективни", добави Пайе.

"Ние трябваше да отбележим първи гол. Тогава португалците щяха да се отворят и мачът щеше да тръгне по начина, по който ние искахме", завърши 29-годишният техничар./БТА