Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан гледа напред към още един вълнуващ мач на неговия отбор, този път срещу Швейцария. Срещата в неделя от група А ще се играе на стадион Пиер Моро в Лил. Петлите имат 6 точки, докато Швейцария е с 4 и двата тима ще определят победителя в групата. В първите два мача домакините стигнаха до победата в последните минути, а Дешан обяви, че причина за това е прекалено дефанзивното поведение на съперниците им. Но каквито и да бяха победите, те гарантираха участие на осминафиналите.

Попитан дали очаква по-отворена игра в Лил утре вечер, Дешан каза: "Да, би трябвало да бъде такъв мач. Футболната философия на швейцарците е да играят отворено, да се опитват да създават положения. Но не искам да изглежда, че очаквам лесен мач срещу утрешния съперник. Просто смятам, че ще има повече футбол и по-малко фаулове.“

Дешан най-вероятно ще направи ротации в състава си, но не даде индикации в каква посока трябва да се търсят промените и какъв ще бъдат стартовите 11.

"Аз трябва да пусна на терена състав, който със сигурност да ни осигури 1-ото място в групата. И това е нашето желание, разбира се. Покривът на стадиона най-вероятно ще бъде пуснат отново, както беше при победата на Словакия над Русия. Това се налага заради непрекъснатите дъждове над Северна Франция в последните дни.“

УЕФА обаче се оплака от състоянието на терена на стадиона в Лил и двата утрешни съперника тренираха на игрища в района на Лил, за да не бъдат нанесени повече щети на тревната настилка.