Селекционерът на Франция Дидие Дешан трудно говореше след загубения финал на UEFA EURO 2016, който донесе първа титла на Португалия. „Петлите“ отстъпиха с 0:1 след продължения заради гола, който Едер вкара в 109-ата минута.

Те можеха да избегнат продълженията, ако във втората минута на продължениет към редовните 90 Андре-Пиер Жиняк бе вкарал от чиста позиция, вместо да уцели десния стълб.

„Дори и да бяхме малко уморени, това не е извинение. Имахме шансове да отбележим, като последният такъв се откри пред Жиняк. Всичко се реши от дребните детайли, мачът беше равностоен. Имахме положения, както и португалците, но за наше съжаление те вкараха. Разочарованието е страхотно всичко да пропадне сега, на този финал. Не трябва обаче да захвърляме постигнатото с лека ръка. Ние обаче пропуснахме страхотен шанс да станем европейски шампиони. Не просто шанс, а страхотен шанс“, подчерта Дешан.

„Няма думи след такава загуба. Разочарованието е огромно, ще ни е нужно време да асимилираме случилото се. Печелехме заедно, страдахме заедно, а днес, за съжаление, загубихме заедно. Щеше да е страхотно да зарадваме французите с трофей у дома, за жалост не се случи“, заяви Дешан.