Испанският селекционер Висенте дел Боске аргументира избора си на нападатели за Европейското първенство във Франция с това, че е заложил на играчите в най-добра форма.

„Взехме нападателите, които се намират в най-добра форма. Първоначалният ни план включваше Мората и Алкасер, но Адурис направи феноменален сезон. Той е най-добрият испански нападател в момента“, коментира Дел Боске.

„Касияс и Де Хеа в момента имат равни шансове за Европейското първенство. Имам пълно доверие и на двамата. Може би ще взема финалното ми решение преди първия мач, който ще изиграем във Франция“, добави селекционерът.

„Списъкът ми с играчи не е перфектен. Със сигурност има футболисти, които заслужаваха да попаднат, защото направиха силен сезон, но в крайна сметка не фигурират в него. За мен в момента е най-важно да се подготвим по възможно най-добрия начин за турнира.“

„Пред нас не е поставено като задължително условие да спечелим Европейското първенство. Вярвам обаче, че абсолютно всички сме амбицирани да сторим това. Лукас Васкес е бърз, нестандартен футболист. Той дава допълнителна дълбочина на състава и освен това е изключително силен в ситуация един срещу един“, каза още Висенте дел Боске.