Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Висенте дел Боске се постара неговите играчи да чуят ясно посланието му относно предстоящия осминафинал срещу Италия на UEFA EURO 2016. Треньорът на европейския шампион заяви, че би допуснал груба грешка, ако мисли за „скуадра адзура“ като противник, който се интересува единствено от защитната игра.

Двубоят ще се играе в понеделник, като това ще е повторение от финала на Евро 2014. Тогава обаче Испания спечели категорично с 4:0, което е най-убедителната победа във финал на европейско първенство в цялата история.

Дел Боске даде да се разбере, че този успех не значи нищо в момента и очаква максимална концентрация. „Както обикновено, съм умерен оптимист“, заяви треньорът на „ла фурия“.

„Италия е отбор, който играе отлично в защита, но разполага и с добри нападатели, флангови играчи и халфове. С Даниеле Де Роси като опорен халф те имат много мобилна защитна четворка.“

„Италианците съсвем не са тим, който играе защитно. Те промениха халфовата си линия, която в сравнение с тази от 2012 година играе по-директно“, каза още Дел Боске.