Четирима руски привърженици са били задържани от полицията в Лил в часовете преди мача на Русия и Словакия от група В на Евро 2016, съобщи пред агенция ТАСС пресаташето на посолството в Париж Сергей Паринов.

В Лил по потвърдени данни са задържани днес четирима руски граждани. Сега те се намират в положението на задържани, а до момента руската страна не е предприела нищо, казва още дипломатът. Няма и никакви данни, че задържаните са имали хулигански подбуди.

"За двама знаем, че са прибрани в участъка заради сбиване. А една жена за това, че в багажника на колата на приятеля й, е намерена бейзболна бата. В условията на безпрецедентните мерки за сигурност, които Франция предприема, от полицията са решили да задържат всичките четирима души, добави Паринов. Още един руснак е прибран в участъка и то защото е бил застанал в нетрезво състояние до разбита витрина на магазин.

"Изпратили сме служители на консулския отдел в Лил, които са като мобилни групи и ще окажат помощ при нужда, завърши служителят.