Чехия ще трябва да замени Томаш Росицки, но ще направи и още промени в състава за решаващия мач срещу Турция от група "Д" на Евро 2016, заяви селекционерът Павел Върба.

Чехия има само една спечелена точка след първите си мача мача и може да премина в следващата фаза като един от най-добрите трети отбора с едва две точки. Върба, който не пожела за съобщи кой ще заеме мястото на контузения капитан Росицки, заяви, че неговите играчи ще се борят за победа, която да им гарантира място на осминафиналите.

"Вече е ясно за мен", така отговори селекционерът на въпроса кой ще замени Росицки и добави, че "ще има повече промени в състава". Върба каза още, че Испания и Хърватия, които са на първите две места в класирането в групата са "фаворити на турнира". Капитанът на Чехия Петр Чех каза, че да се играе за равенството е твърде опасно срещу отбор, който може да продължи напред само в победа.

"Математиката е ясна, ако искаме да се класиране и да не чакаме други резултата, трябва да победим. Разбира се контузията на Томаш е голяма загуба, той е основен играч, но друг футболисти ще го замени. Нашата най-голяма сила е отборната игра, ние нямаме големи звезди", добави Чех./БТА