Испанският национал Серхио Бускетс защити Давид Де Хеа след критиките, които бяха изказани по негов адрес. Той обясни, че в лагера на европейския шампион всички са един отбор и печелят, и губят като такъв.

Дел Боске: Грешките на Де Хеа не бяха големи

Както е известно, Испания претърпя загуба от Хърватия с 1:2 в последния си мач от груповата фаза на Европейското и така изпусна лидерството в Група D. По тази причина „Ла Роха“ ще се изправи срещу Италия на осминафиналите.

„В нашата страна има много критики и дебати, когато загубим мач и еуфория, когато победим. Ние пък, когато победим и ни хвалят трябва да запазим спокойствие и да останем здраво стъпили на земята. Трябва да знаем какво да правим във всеки един момент и преди да сме оптимисти или песимисти, да сме реалисти“, отбеляза Бускетс.

„След загубата от Хърватия размишлявахме, прекарахме един лош ден, но не остава друго освен да сме позитивни. Продължаваме напред с мисъл за идния двубой. Винаги има гняв, когато загубиш. Но след всеки такъв мач след това анализираш“.

Колкото до критиките по адрес на стража на тима Давид де Хеа, халфът на Барселона обясни: „Ние сме един отбор – печелим като такъв и губим като такъв“.