Ветеранът на вратата на Италия Джанлуиджи Буфон демонстрира страхотно чувство за хумор преди четвъртфинала срещу Германия от UEFA EURO 2016. Опитният страж направи голям комплимент на своя колега от другия лагер - Мануел Нойер, като с чувство за самоирония заяви, че е обидно за германеца да го сравняват с 38-годишен.

"Мисля, че ще бъде малко обидно сравнение да се постави Мануел Нойер до 38-годишен вратар. В последните четири, пет години той показва, че наистина е най-добрият вратар изобщо в момента, заяви Буфон, след като се засмя при първото изречение.

30-годишният Нойер, както и Буфон, още няма допуснат гол на Европейското първенство. Той често заема първо място в класацията за най-добър страж на планетата, като единствената му конкуренция изглежда испанецът Давид де Хеа.

Въпреки своята напреднала за футбола възраст, Буфон в последните няколко години, както в националния отбор, така и в Ювентус, също показва, че все още има място сред елитната категория вратари.

Треньорът на вратарите в националния отбор на Германия Андреас Кьопке, който пък беше на вратата на Бундестима при спечелената титла през 1996-а година в Англия, определени без съмнение Нойер и Буфон за най-добри във Франция в момента.

"Джиджи в последните две години е просто без грешка. Той е невероятна класа. За мене Буфон винаги е бил модел за подражание на терена", казва Нойер пред вестник "Тагесшпигел".

"Излъчва спокойствие, когато е на терена. Много добре играе в наказателното поле, говори много на защитниците и под рамката е страхотен", прави анализ на опитния си колега Нойер.

Двамата са имали директен дуел за последно на осминафиналите на Шампионската лига, когато Байерн Мюнхен с Нойер на вратата отстрани Юве с общ резултат 6:4 и продължение във втората среща.