Бившият мениджър на Челси Луиш Фелипе Сколари публично заяви мераците си да стане новият селекционер на Англия. Реакцията му идва десет години, след като бразилският специалист имаже такава възможност, но я отхвърли.

Фелипао спечели Световното първенство с Бразилия през 2002 година, като по пътя към трофея надигра Англия в четвъртфиналите. Далеч по-пресни са спомените му от работата със „селесао“ от Мондиал 2014, когато тимът беше прегазен със 7:1 от Германия в полуфинала.

В момента 67-годишният специалист води китайския Гуанджоу Евъргранд. Не е тайна, че през 2006 година той беше потърсен от Футболната асоциация на Англия като евентуален заместник на Свен Горан Ериксон. Тогава той отказа да поеме „трите лъва“, като заяви, че медиите твърде много са го притеснили.

Дотук на Острова се мълви, че най-вероятният вариант ще бъде Гарет Сатугейт да стане временен селекционер. Сколари обаче има желание да поеме работата на пълни обороти. „Аз съм треньор на Гуанджоу и се коцентрирам върху работата си тук. В същото време знам колко тежи във футболния свят да водиш Англия“, сподели Големия Фил.

„Много харесвам английския футбол и съм наясно, че националният отбор на страната трябва да е успешен. Много добре знам какво е значението на един национален селекционер от времето когато работих с Бразилия и Португалия.“

В периода си начело на Португалия Сколари успя да достигне до финала на Евро 2004, който обаче загуби от Гърция. С „мореплавателите“ той също така достигна полуфиналите на Мондиал 2006, като отстрани Англия чрез дузпи по пътя дотам.