Отборът на Унгария иска да докаже, че класирането на европейското първенство за пръв път от 44 години не е щастлива случайност. Това заяви селекционерът на тима Бернд Щорк. Унгария ще срещне своя съсед Австрия в първия си мач от група "F" на Евро 2016 утре от 19.00 часа. Отборът на Унгария, който е световен вицешампион от 1954 година, за последен път игра на европейско първенство през 1972 година, а за последно беше на световни финали преди 30 години. В групата са още тимовете на Португалия и Исландия.

"Ние искаме да покажем, че не сме тук случайно. Работихме усилено искаме да покажем, че заслужаваме да сме тук", добави Щорк. За последно Унгария игра на голямо първенство на Мондиал 1986.

"За нас срещата с Австрия е историческа, защото отново сме на голям футболен форум, въпреки че двата отбора са играли един срещу други повече от всеки две други нации в Европа", заяви селекционерът на Унгария.

Щорк призна, че Унгария е аутсайдер, но това е роля, която е удобна за неговите футболисти.

"Нищо не се е променило. Ние искаме да играем на добро ниво срещу Австрия. Но на хартия, когато видите играчите в състава, ние знаем ролята си в този мач. Тимът прелива от увереност и ще отправи предизвикателство към Австрия", каза Щорк.

Унгария ще бъде без Герго Ловренчич. 27-годишният нападател получи контузия на тренировка в неделя и вероятно ще пропусне целия турнир.

"Той получи травма на коляното и ние все още не знаем дали въобще ще може да играе", каза селекционерът. Защитникът Тамаш Кадар също е контузен и е под въпрос за мача с Австрия. В тима е вратарят Габор Кирай. 40-годишният страж ще постави рекорд като най-възрастен футболист в историята на европейските първенства, ако играе.

"Той трябва да постави рекорда. Познавам Габор от почти 30 години, той е изключителен футболист. Нямаме млади и стари играчи, ние имаме само добри футболисти, а Габор е все още страхотен на неговата възраст", коментира Щорк.