Макар и с половин уста, селекционерът на Белгия Марк Вилмотс призна това, което всички очакват от пълния му със звезди отбор. А именно, че целта пред "червените дяволи" е достигането на финала. 

Белгийците със сигурност са един от най-качествените състави на този шампионат, а и се паднаха в по-лесния поток на елиминациите. Въпреки това той крие доста подводни камъни и затова Вилмотс не иска да тръгва с голямата кошница. 

"Не знам дали сме стигнали някакъв крайъгълен камък в представянето си. Просто излизаме във всеки наш мач с мисълта да го вземем. Но, да, когато си на четвъртфинал на такъв шампионат, няма как да не си обсебен от мисълта за финала, особено като виждаш колко е близо."

"И ние сме обсебени от това, но едно са мечтите и очакванията, друго са реалностите. Трябва да кажа, че на това първенство има много качествени отбори и няма да ни е никак лесно, както не ни беше лесно в мачовете досега."

"На нас ни е много трудно срещу дефанзивно играещи отбори, а мисля, че сега ни чака именно такъв в лицето на Уелс. Фокусирал съм се върху целта ни и се надявам да стигнем до финала", сподели Вилмотс.