Испанският футболист на Левски Мигел Бедоя заяви, че Висенте дел Боске може да направи нужната смяна на поколенията.

„Тимът на Испания вече е различен. В състава вече не са играчи, като Шави Ернандес, Чаби Алонсо и Давид Вия. Сега обаче отново има добри играчи като Фабрегас, Иско и Санти Касорла. Играчи със същия манталитет на победители. Надявам се, че с тях Испания отново ще завоюва трофеите, които спечели през последните години“, коментира Бедоя.

„Мисля, че Дел Боске е подходящият за Испания треньор. С него спечелихме световна и европейска титла. Направихме много добър преход след Луис Арагонес. От това, което казва изглежда това ще е последната му година начело на отбора. Струва ми се, че е точният човек, който може да направи нужната смяната на поколенията и да интегрира новите играчи в състава. Дано да има успех на предстоящото Европейско първенство, което ще е последно за него. Не всеки може да го наследи. Очевидно е, че Пеп Гуардиола и Луис Енрике са много добри треньори, но според мен те искат да продължат да се развиват като клубни треньори“, добави испанецът.

„Основният потенциал на испанския национален отбор е в средата на терена. Слабостите на отбора са в защита. Икер Касияс е капитанът и лидерът на Испания. Мисля, че той ще бъде титуляр на Европейското първенство. Коке е един от многобройните играчи, с които Испания разполага в своята халфова линия. Струва ми се, че ако той продължи да играе на високо ниво, ще има място сред титулярите. Мисля, че Испания е един от фаворитите за спечелване на европейската титла. Задачата ще бъде много сложна. Франция и Германия също имат огромни шансове да триумфират“, каза още Мигел Бедоя.