Атлетико Мадрид финализира трансфера на хърватския защитник Симе Вършалко. "Дюшекчиите" подписаха петгодиншен договор с бившия футболист на Сасуоло, а трансферната сума остана неназована. 

Така хърватинът ще дойде на "Висенте Калдерон" заедно с другото ново попълнение в състава на Диего Симеоне от това лято - Николас Гайтан, който беше привлечен от Бенфика по-рано.

24-годишният краен бранител сподели, че е изключително щастлив от факта, че ще играе за мадридския клуб, а също така и че новото предизвикателство го кара да чака с нетърпение старта на сезона.

Вършалко, който изигра два мача за Хърватия на UEFA EURO 2016 това лято, бе с ключова роля за сезона на Сасуоло, където отборът достигна до шестата позиция в италианската Серия А.

"Върсалко е играч с огромен потенциал. Наблюдаваме го отдавна и решихме най-накрая да го привлечем. Той показа страхотни игри през последните кампании в Серия А, а знаем, че италианското първенство е много стойностно", сподели генералният мениджър на Атлетико Луис Перес Каминеро.