Националният селекционер на Италия Антонио Конте заяви, че използването от него схема на игра 3-5-2 кара съперниците да се страхуват и да имат респект от „скуадра адзура“.

„Това е последният ни мач преди Европейското, така че е много важен за нас. Искаме да видим докъде сме стигнали след тренировките през седмицата. Също така искам да видя как са се възстановили играчите, които имаха проблеми. Това е важна контрола за нас, за да бъдем готови за първия ни мач срещу Белгия“, коментира Конте.

„Тиаго Мота поднови тренировки с отбора през миналата седмица и се намира в добро физическо състояние.“

„Със сигурност ще има някои промени, но не много, тъй като сме близо до Европейското и трябва да включим на тази вълна. Трябва да внимаваме и да направим това, което сме тренирали. Атмосферата е добра, тренираме добре и се надяваме това да ни се отрази в мачовете“, добави селекционерът.

„Виждам, че някои треньори променят системите си, за да се опитват да ни противоречат. Ние имаме ясна идея за това как трябва да представляваме и ми харесва, че другите треньори сменят подхода си заради нас. Това показва, че ни уважават и може би се страхуват от Италия“, продължи треньорът на Италия.

„Ние работим много усилено върху тактическите и техническите елементи. Не сме оставили на заден план и физическото състояние на играчите. Искам да им благодаря, защото се раздават в пълна степен. На всички ни е ясно, че ще става все по-трудно.“

„Харесвам агресията и интензивността в играта на Симоне Дзадза. Той трябва да осъзнае обаче кога трябва да бъде агресивен и кога спокоен“, каза още Антонио Конте.