Отборът на Англия записа забележителна девета поредна победа от девет мача в квалификационната кампания за Евро 2016 години. Възпитаниците на селекционера Рой Ходжсън надделяха с 2:0 над Естония в предпоследен мач за двата тима в група Е.

Головете за „трите лъва“ реализираха Тио Уолкът и Рахийм Стърлинг. С поредни си успех англичаните събраха актив от 27 точки и забележителна голова разлика 28:3.

Като цяло тимът на Англия не остави никакви шансове на своя противник, като домакините бяха тимът, който атакуваше, докато естонците предимно се защитаваха. Резултатът можеше да набъбне още през първата част, но отлични прояви на стража на гостите предотвратиха това.

В крайна сметка тимът на „ трите лъва“ успя да поведе в последната минута на първата част, когато Тио Уолкът бе изведен в наказателното поле и след като бе оставен непокрит, не срещна трудност да се разпише за 2:0.

През второто полувреме Рахийм Стърлинг засече центриране отляво, за да фиксира крайния резултат в двубоя, който за англичаните нямаше никакво значение, тъй като си бяха осигурили предсрочно класиране за финалите във Франция догодина.

Развръзката в борбата в групата дойде в другия двубой между Словения и Литва, който приключи при 1:1, а домакините се простиха с надежди за директно участие на европейското. Словения поведе в края на първата част след точно изпълнена дузпа от Валтер Бирса.

Домакините обаче не съумяха да запазят крехката си преднина до края, която щеше да им даде някакви минимални надежди за директно класиране. Пет минути преди последния съдийски сигнал отбраната на Словения сгреши колективно, за да се стигне до дузпа в полза на Литва, която Арвидас Новиковас превърна в гол за 1:1.

В същото време Швейцария разби със 7:0 слабака Сан Марино и твърдо остава на второто място, което им подпечатва визите за Франция догодина.