Контролата между Англия и Франция ще се проведе по програма във вторник. Мачът бе под съмнение заради атентатите в Париж, където бяха убити 128 души след серия терористични нападения, някои от които в близост до "Стад дьо Франс", където се играеше срещата Франция - Германия. 

Президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Граe потвърди, че насроченият за 17-и ноември двубой срещу Англия, ще се състои.

"Ние напълно и приемаме това решение", обявиха от Футболната асоциация на Англия, чийто президент Грег Дайк не пропусна да изрази съчувствие и съболезнования към семействата на жертвите и цяла Франция.

Националният селекционер Рой Ходжсън приветства решението, което бе взето от ръководните фактори на двете централи контролата да се състои.

„Ние уважаваме взетото решение. Ние сме длъжни да покажем, че футболният свят е обединен срещу тероризъма. Сигурен съм, че националният отбор на Англия и нашите привърженици ще демонстрират солидарност с френските ни приятели. Подкрепата трябва да бъде и за двата отбора в тези тежки времена“, коментира Ходжсън.

Президентът на Франция Франсоа Оланд обяви тридневен траур.