Англия изглежда като подчертан фаворит в 1/8-финалната битка от европейското първенство срещу Исландия на стадиона в Ница, но това е само на пръв поглед.

Исландците правят интересен турнир и направиха впечатляващи мачове в груповата фаза, което ги прати в елиминационната фаза.

Англия преследва задължителен успех, а тази среща ще им гарантира евентуален 1/4-финален двубой срещу Франция.

Рой Ходжсън даде почивка в двубоя със Словакия на куп титуляри. Хари Кейн, Уейн Рууни, Дани Роуз и Кайл Уокър ще се завърнат сред титулярите, а Варди вероятно ще остане резерва. Даниел Стъридж вероятно ще е титуляр.

Интересен сблъсък ще се очертае между Рууни и Гудьонсен ще се изправят един срещу друг, след като играха един срещу друг през 2004 година. Тогава Англия разби Исландия с 6:1.

Исландците направиха силно впечатление с игрите си досега, но двубоят с Англия е един вид специален бонус, от който момчетата на Ларс Лагербак могат да поднесат и някоя изненада на винаги непредсказуемите англичани.

Вероятни състави:
Англия: Харт, Уокър, Кейхил, Смолинг, Роуз, Рууни, Дайър, Хендерсън, Али, Стъридж, Кейн
Исландия: Халдорсон, Саеварсон, Арнасон, Рагнар Сигурдсон, Скуласон, Гудмундсон, Гунарсон, Гилфи Сигурдсон, Бярнасон, Сигторсон, Бьодварсон 

Срещата може да наблюдавате в ефира на Нова от 22:00 часа, както и на Gong.bg. 

UEFA EURO 2016 е в разгара си, а по време на най-актуалното спортно събитие Нова Броудкастинг Груп  предлага на зрителите качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството.

Общо 27 мача ще бъдат излъчени по Нова и Diema по време на цялото първенство, като зрителите ще могат да гледат всеки от тях паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в Gong.bg.