Гърция записа първа победа в квалификациите за Европейското първенство във Франция, след като в последния мач от група „F“ се наложиха с 4:3 срещу Унгария. Двубоят се превърна в истинско зрелище.

Гърците поведоха още в 5-та минута, когато Китсиу подаде към Стафилидис, който отблизо вкара топката във вратата на Кирали.

Унгария успя да изравни резултата в 26-та минута, когато Да Алмейда центрира в наказателното поле на Гърция, където Ловренчич засече топката с глава и я изпрати във вратата на Карнезис.

Унгария успя да направи пълен обрат в 54-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Гърция Елек продължи топката към Кристиян Немет, който отблизо не пропусна да вкара.

Гърция бързо успя да изравни резултата в 57-та минута, когато Мантолас пусна отличен извеждащ пас към Панайотис Тацидис, който с много хубав мощен удар препарира Габор Кирали за 2:2.

Унгария отново излезе напред в резултата в 76-та минута след нов гол на Немет.

Гърция отново изравни три минути по-късно в 79-та минута, когато Тацидис пусна много хубав извеждащ пас към Костас Митроглу, който нахлу в наказателното поле на Унгария и с премерен удар изпрати топката във вратата на Кирали.

Гърция направи пълен обрат в мача в 86-та минута, когато Хосе Холебас центрира в наказателното поле на Унгария, където Панайотис Коне засече топката с глава отблизо и изпрати топката във вратата на Кирали за 4:3.

Унгария остава на трето място в крайното класиране на група „F” и все още запазва шансове да се класира директно за Европейското първенство във Франция. Към момента „маджарите“ имат най-добри показатели от третите отбори и ако останат на тази позиция след изиграването на останалите квалификации, то те ще се класират директно за Евро 2016.