Само ден остава до началото на дълго очакваното Евро 2016. За някои от най-големите звезди на европейски футбол обаче, форумът във Франция ще бъде и последна изява на голямата международна сцена. Кои са те?

.

източник: Gulliver/GettyImages

Джанлуиджи Буфон (Италия), 38 години

Легендарният италиански вратар ще участва на четвъртото си Европейско първенство. Буфон е спечелил почти всички големи трофеи е Европа, с изключение на един – европейската титла. Стражът бе много близо до европейската корона при предишното си участие на финалите, но мечтата му бе разбира от Испания на финала в Киев, когато допусна четири попадения.

Евро 2016 със сигурност ще бъде последният голям форум за Джиджи Буфон с националния тим на Италия. Вратарят направи отличен сезон за Ювентус, който за пореден път грабна титлата в Серия А, запазвайки вратата си „суха“ в изключителните 21 мача.

.

източник: Gulliver/GettyImages

Патрис Евра (Франция), 35 години

Съотборникът на Буфон в Ювентус Патрис Евра е част от националния тим на Франция от 2004 година, но не винаги се е радвал на добри времена с фланелката на „петлите“. Левият бранител пропусна Евро 2004 и Мондиал 2010, след като бившият национален селекционер Раймонд Доменек не разчиташе на него.

В момента обаче, дори и на 35 години, Евра е титуляр при Дидие Дешан и един от най-опитните в състава на домакините. Очаква се Дешан да заложи на Евра, след като Гаел Клиши е контузен, а Лукас Дин не успя да впечатли в контролите.

Френският защитник бе един от основните футболисти за Юве и златния дубъл на „Старата госпожа“ в Италия.

.

източник: Gulliver/GettyImages

Рикардо Карвальо (Португалия), 38 години

Дори и на 38 години, Рикардо Карвальо продължава да бъде един от стълбовете в отбраната на Португалия. Бранителят напомня за най-добрите си години, когато защитаваше цветовете на Челси и където спечели три титли на Англия.

През 2011 година Карвальо обяви, че спира в националния тим на своята страна, но промени решението си, след като отборът бе поет от Фернандо Сантош, който замени Пауло Бенто. Карвальо се завърна под националния флаг и впоследствие заформи страхотно партньорство с Пепе в центъра на отбраната.

Карвальо също направи силен сезон за клубния си тим Монако и съвсем заслужено намери място на Европейските финали, които обаче ще бъдат последната голяма изява за сърцатия бранител.

.

източник: Gulliver/GettyImages

Томаш Росицки (Чехия), 35 години

Томаш Росицки бе принуден да напусне клубния си тим Арсенал след поредния сезон, в който халфът бе измъчван от поредица контузии. Това обаче не му попречи да попадне сред избраниците на своя селекционер за Евро 2016, където Чехия попадна тежка група с европейския и световен шампион Испания, Турция и Хърватия.

Очаква се Росицки да бъде един от лидерите в тима на Чехия със своя опит и дългата си международна кариера. Евро 2016 ще бъде четвъртото първенство на Стария континент за Росицки и със сигурност негово последно.

.

източник: Gulliver/GettyImages

Златан Ибрахимович (Швеция), 34 години

Ибрахимович безспорно ще бъде една от най-големите звезди на Евро 2016. Освен с футболните си умения, нападателят е център на внимания и заради ексцентричния си характер, както на терена, така и извън него.

След забележителния си сезон с фланелката на ПСЖ, в който Ибра вкара 38 гола в 31 мача, всички очакват шведа да бъде един от водещите голмайстори и на финалите във Франция.

Очаквано и логично Ибрахимович оглавява вечната голмайсторска листа на Швеция. Нападателят има на името си цели 62 гола с фланелката на „тре кронур“.

За всички обаче е ясно, че фамозният швед навлиза в последния етап на своята бляскава кариера, а Евро 2016 може да се окаже финалният голям турнир за Ибрахимович.