Група руски привърженици на футболния отбор на страната, които бяха екстрадирани от Франция заради участие в масовите безредици в Марсилия, излетяха от Ница в Москва, съобщи за агенция ТАСС генералният консул на Русия в средиземноморския град Сергей Молчанов.

"Ние получихме потвърждение, че самолетът е излетял. Може да бъде очакван в Москва, а 20 наши съграждани с екстрадация могат да бъдат чакани от самолета, каза още Молчанов. В групата от 20 човека е и шефът на общоруския фенклуб Александър Шпригин. В предписанието е отбелязано, че 20-те изгонени от територията на Франция "представляват заплаха за обществения ред в страната". 20 от останали привърженици на Русия, задържани в автобус с 43-а пътници, са избегнали съдебното производство.

Полицията е прегледала общо 200 часа видеозаписи от камерите на улиците, за да разпознава лица на участници в сблъсъците, но от останалите 23-а души не е разпознат нито един участник. Останалите трима обаче бяха осъдени на затвор със задължително изтърпяване на наказанието и забрана за две години да влизат на територията на Франция.

Това са мъже на възраст от 28 до 33 години и техните имена са Николай Морозов, Алексей Ерунов и Сергей Горбачов. Заедно с Шпригин, те са заподозрени в участие в дясноекстремистка групировка в родината си.