На стилна церемония в Париж бе изтеглен жребият за Евро 2016, на който 24-те участници научиха имената на своите съперници. Мачът на откриването на шампионата ще противопостави домакините от Франция срещу Румъния като двубоят е на 10 юни на "Стад дьо Франс". "Петлите" определено имаха късмет при жребия, тъй като другите им съперници са Албания и Швейцария. 

Любопитен сблъсък ще има в група В, където попаднаха две държави от Острова - Англия и Уелс. Както и в квалификациите, така и на шампионата на Стария континент, Германия и Полша са в една група. Фаворитите в първа урна обаче ще са доволни, тъй като се разминаха с голямото име във втора урна - Италия. "Скуадра адзура" попадна в група Е, в която лидер е Белгия, а другите тимове са Швеция и Ирландия. Това изглежда и една от двете най-равностойни групи, а другата такава сякаш е група D, в която са Испания, Чехия, Турция и Хърватия.

Ето и пълният жребий:

Група А Група В Група C Група D Група Е Група F
  Франция    Англия   

Германия

 Испания  Белгия  Португалия
Румъния Русия Украйна Чехия Италия Исландия
Албания Уелс Полша Турция Ейре Австрия
 Швейцария   Словакия   Сев. Ирландия   Хърватия   Швеция   Унгария 
 
Церемонията започна с изпълнение на канкан от балет, а след още няколко изпълнения, на сцената се качиха водещите на церемонията - бившите футболисти Рууд Гулит и Бишенте Лизаразу. Давид Гета, който е музикален посланик на Европейското, изрази радостта си от своята роля в шампионата. 

За да помагат в жребия на сцената се появиха четирима легендарни голмайстори, свързани завинаги с историята на Европейските първенства - Антонин Паненка, Оливер Бирхоф, Давид Трезеге и Анхелос Харистеас.

След изтеглянето на лидерите в групите стана ясно, че големите европейски сили Германия и Испания ще попаднат в различни потоци, ако спечелят групите си, което значи, че биха се срещнали единствено на финал. Евентуален полуфинал пък би срещнал Германия и Англия при условие, че двата тима спечелят групите си и разбира се, мачовете в елиминациите.

Евро 2016 стартира на 10 юни и ще бъде излъчвано по Нова телевизия, Диема и БНТ.

А ето как бяха разпределени 24-те отбори по урни:

Урна 1: Франция (домакин), Испания, Германия, Англия, Португалия, Белгия.

Урна 2: Италия, Русия, Швейцария, Австрия, Хърватия, Украйна.

Урна 3: Чехия, Швеция, Полша, Румъния, Словакия, Унгария.

Урна 4: Турция, Република Ирландия, Исландия, Уелс, Албания, Северна Ирландия.