Карлос Вела се завърна в състава на Мексико след тригодишно изгнание, и тимът му постигна победа с 3:2 при гостуването си на Холандия в контролна среща на "Амстердам Арена".

Холандците имат само една победа в последните си пет мача от Мондиал 2014 насам, докато мексиканците се представят доста позитивно в проверките си.

Вела и Чичарито вкараха головете за Мексико, а Уесли Снайдер и Дейли Блинд бяха точни за Холандия в интересен и напрегнат двубой в Амстердам.

Карлос Вела откри в осмата минута, с мощен удар от разстояние.

Снайдер изравни в четвъртата минута от второто полувреме, с подобно изпълнение, но от още по-голяма дистанция.

Вела се разписа за втори път в мача в 62-та минута, след като и вратарят на Холандия Тим Крул не се намеси по най-добрия начин.

Седем минути по-късно и Чичарито нанесе своя удар, след като бе изведен фантастично очи в очи с Крул и го преодоля без проблем.

Дейли Блинд намали в 74-та минута с невероятен удар от 20-тина метра, отклонил се в защитник, и заблудил фатално Очоа.

В последните пет минути Холандия имаше три възможности да измъкне поне равенство, но Джорджиньо Вайналдум, Куинси Промес и Клаас-Ян Хунтелаар не успяха да реализират трети гол.

Така Мексико си тръгна с победа за самочувствие от Амстердам, а Гуус Хидинк и щабът му имат да мислят върху доста неща преди следващата европейска квалификация.