Норвегия оглави класирането в група Н, където е и България, еднолично, след като се наложи с 2:0 над Хърватия.

Досегашният лидер създаде повече положения, но Марио Манджукич нямаше ден, а Йо Инге Бернет закова на два пъти Субашич за успеха.

Това е и първа победа на Норвегия над Хърватия в исторически план.

Норвегия вече има 16 точки в групата, пред Италия и Хърватия с по 15. България има осем.

Първото полувреме в Осло бе лишено от ситуации, като двата отбора си размениха по една ситуация.

В 29-та минута Субашич парира шут на Форен от няколко метра, а в самия край на полувремето Марио Манджукич бе отказан от отлична реакция на Ниланд.

Второто полувреме бе далеч по-интересното, а хърватите стартираха много настървено. Те тръгнаха напред, но Манджукич така и не успяваше да намери очертанията на вратата.

Хърватия обаче се пропука зловещо отзад в опитите си да стигне до гол, и капитанът Дарио Сърна направи две груби грешки.

В рамките на 20 минути, Норвегия закова съперника. Първо в 51-та минута Йо Инге Бергет направи Сърна за смях, след като получи отляво в наказателното поле, финтира го и реализира. Защитата на хърватите не се ориентира в купа рикошети, и позволи на Бергет да се озове на добра позиция, от която той вече сам си изработи положението.

В 69-та минута Бергет тотално се подигра отново със Сърна, и отново отляво в наказателното поле получи, надигра един на един капитана на хърватите, и след това Чорлука също не успя да отбие топката, която влетя в мрежата за 2:0.

Късметът на Марио Манджукич пак не сработи в следващите минути, за да намали и поне да донесе шанс за точка на Хърватия.

Норвегия пък изигра добре заключителните 20 минути, за да вземе историческа първа победа над този съперник и да оглави група Н.

В другия мач от групата Малта направи 2:2 срещу Азербайджан, и по този начин остави България на четвърто място в групата. Рахид Амиркюлиев откри за азерите, но Майкъл Мифсуд и Алфред Ефионг обърнаха в полза на Малта, преди отново Амиркюлиев да направи 2:2.